Nadat u uw bestelling heeft geplaats, kunt u deze helaas niet meer wijzigen, wij zijn hier namelijk al mee bezig. Plaats een nieuwe bestelling als je producten wilt toevoegen.
Wilt u het annuleren? Na ontvangst kunt u uw bestelling aan ons retourneren.

Ja, zodra wij uw bestelling hebben overgedragen aan de vervoerder ontvangt u een orderbevestiging met een Track & Trace link. Nadat de vervoerder uw bestelling heeft ontvangen, kunt u uw bestelling volgen.

Het kan zijn dat uw bestelling bij uw buren is afgeleverd, of bij uw locale postkantoor van postNL.

PostNL laat geen briefje meer achter. Controleer daarom ook de Track & Trace code die u per e-mail heeft ontvangen om te zien waar uw bestelling zich bevindt. Ligt het pakket niet bij de buren, maar kan je via de Track & Trace code zien dat het pakket afgeleverd had moeten worden? Het kan zijn dat het de volgende dag geleverd word. of het is naar uw locale postkantoor van postNL gebracht heb je de volgende dag nog steeds niks ontvangen stuur ons dan een e-mail !
Info@oemaayah.com

U kunt uw bestelling tot 14 dagen na de bezorgdatum retourneren. Stuur uw bestelling ongedragen, onbeschadigd en met de labels eraan in de originele verpakking naar ons terug. Zorg ervoor dat de afzender duidelijk zichtbaar is en download en print de retour formulier en voeg het er ingevuld bij!

Download retourformulier:
Nederlands
English

Vraag bij de vervoerder om een retourbon en bewaar de Track & Trace code totdat wij je retour hebben ontvangen en verwerkt.

We doen ons best om de bestelling zo snel mogelijk bij je af te leveren.

Voor onze standaard levering hebben wij een leveringstijd van 2 – 4 werkdagen nadat je de bestelbevestiging hebt ontvangen. 

U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na de bezorgdatum retourneren. Retourkosten worden door ons niet vergoed.

Retourneer uw bestelling ongedragen, onbeschadigd en met de labels eraan in de originele verpakking. Wij zullen beschadigde en/of gebruikte artikelen weigeren en aan u retourneren op uw kosten! U verzendt uw retourzending op eigen risico. Gebruik bij voorkeur de originele verpakking. Of een ander verpakking die stevig en goed afgesloten is. Zorg ervoor dat de gegevens van de afzender duidelijk zichtbaar is! Indien de afzender onbekend is kunnen wij uw retour niet in behandeling nemen! Vraag bij de vervoerder om een retourbon en bewaar de Track & Trace code totdat wij je retour hebben ontvangen en verwerkt. Zonder Track & Trace code kunnen wij ontbrekende retourzendingen niet onderzoeken. Wij kunnen het betaalde bedrag dan niet naar u terugstorten.

OEMAAYAH
Hugo van der Goeslaan 2 / 8579
5613 LG Eindhoven

LET OP
Het is een vereiste om op de verpakking OEMAAYAH te noteren en unit nummer 8579 Indien u dit niet heeft genoteerd word uw pakket niet bij ons afgeleverd

Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, gaan wij er direct mee aan de slag. Wij verwerken de retourzending binnen 14 dagen nadat wij deze hebben ontvangen, waarna het tot 5 werkdagen kan duren voordat u het betaalde bedrag terug op uw rekening ontvangt. U ontvangt het bedrag op de zelfde betaalmethode waarmee u heeft betaald. En de terug betaling word gedaan door MOLLIE.

Wij sturen geen bevestiging dat we je retour pakket hebben ontvangen. Om de status van je retourzending te controleren, kun je eenvoudig het traceer- en volgnummer gebruiken dat je van het postkantoor hebt ontvangen.

Email: klantenservice@oemaayah.com

Wij streven ernaar om u binnen 3 werkdagen te beantwoorden.